Review Tecnica Cochise 130 DYN

Door Tomas Schuijtemaker

Tomas Schuijtemaker woont in Vinkeveen met zijn vrouw en twee honden. Zijn dagelijkse werkzaamheden staan altijd in het teken van wintersport. Hij werkt voor Snowsports Academy en het CIOS Haarlem Hoofddorp. Snowsports Academy is een internationaal opleidingsinstituut voor ski- en snowboardleraren. Het CIOS Haarlem Hoofddorp is wel bekend als het oudste CIOS en als enige sportopleiding bieden ze een 2 jarig traject aan voor ski- en snowboardleraren. Bovendien maakt Tomas deel uit van het Tecnica Blizzard ambassadeursteam. Tomas vertelt over zijn ervaring met de Tecnica Cochise 130 DYN.

Tomas vertelt: “Al jaren is Tecnica leading in het maken van extreem goede kwaliteit skischoenen. Ik kan mij geen beter merk wensen om ambassadeur voor te mogen zijn. Het kan lastig zijn een juiste schoen te vinden, maar Tecnica heeft écht nagedacht over kleine aanpassingen, waardoor meer skiërs van deze schoen kunnen genieten. Zowel de binnen- als de buitenschoen kan worden bijgevijld om bij eventuele drukpunten ruimte te creëren. Ik heb dit op verschillende punten gedaan en het maakt direct een duidelijk voelbaar verschil”.

“Het lijkt een klein detail maar de lift lock buckel is echt fantastisch! De buckel blijft bij het omhoog halen open staan waardoor je de schoen goed kan openen om erin te stappen. Als je de buckel weer wilt vastzetten, dan valt deze terug en kan je de schoenen sluiten. Geluk zit in de kleine dingen!”, aldus Tomas.

De Cochise heeft een mooie skischoenenlijn met verschillende maten en stijfheden, oftewel “flexs”. Tomas vertelt verder: “Mijn voorkeur gaat uit naar de 130 flex. Ik kan de skischoen tijdens mijn werk op veel verschillende momenten inzetten zoals tijdens het skiën, touren en freeriden. Bovendien biedt de nieuwe strap de mogelijkheid de skischoen goed te laten presteren tijdens een afdaling als je een directe druk overbrengt naar de ski”.

Eindconclusie
“De Tecnica Cochise is mijn favoriete schoen. Als ik een Anwärter skileraren opleiding geef heeft de skischoen, ondanks dat het een freerideschoen is, toch voldoende stevigheid (flex) om een snelle reactie naar mijn ski over te kunnen brengen. Bij warmer weer voel je wel dat de schoen zijn flex minder goed behoudt in vergelijking tot de FIREBIRD WC 130 flex. De schoen is ontworpen als freerideschoen en hierin scoort de Cochise voor mij echt super goed! Door de verschillende aanpas mogelijkheden van de buckels, om je voet en scheenbeen, is de kans dat je drukpunten of blaren oploopt minimaal. Door de mobility cuff, kan de loop- en skistand snel worden aangepast wat fijn is omdat je er volledig op kan vertrouwen dat deze niet terugschiet”.

Wij wensen Tomas nog veel ski plezier dit winterseizoen!

Foto: Iris van der Zande