De winter van Tomas Schuijtemaker

Wat deze winter is geweest en wat er nog komen gaat..

De winter is pas net begonnen voor de meeste wintersporters. Maar Tecnica Blizzard ambassadeur Tomas Schuijtemaker zit al ruim op de helft, zijn winter start namelijk al in oktober. Te beginnen met het geven van opleidingen op de gletsjer in Kaprun voor Snowsports Academy. Dit loopt actief door tot aan december. In deze periode staan lerarenopleidingen, bijscholingen en werken met diverse sportopleidingen centraal. Kortom; het opleiden van skileraren dát is waar het om gaat. Er is nog nooit zoveel sneeuw gevallen in de Alpen in zo’n korte tijd als dit jaar! “Echt een unicum”. Daar probeert Tomas natuurlijk ook van te genieten.

Ook dit jaar heeft hij zijn netwerk weer goed uitgebreid, door met nóg meer skischolen in Nederland en de Alpenlanden in contact te komen. Hierdoor leveren ze samen een bijdrage aan de kwaliteit en de innovaties van de wintersport. Zo blijven ze voldoen aan de vraag van de gasten die de wintersport zo geweldig vinden.

In het vooruitzicht van Tomas staan weer een groot aantal geweldige wintersportreizen met verschillende scholen op het programma. Dit veelal in samenwerking met G2 Reizen, een vaste partner van het CIOS Haarlem Hoofddorp. Zijn werk voor Snowsports Academy is nu rustiger omdat de meeste leraren zijn opgeleid en aan het werk zijn bij verschillende skischolen in de Alpen. Over een paar weken maakt Tomas weer een ronde door Oostenrijk om daar leraren te bezoeken en om zijn contacten te onderhouden. “Dit is naar mijn mening een belangrijk onderdeel van mijn werk omdat ik hiermee bijdraag aan verschillende samenwerkingen in de wintersport”.

Aan het einde van de winter, in maart en april komen dé momenten voor Tomas om zelf te gaan touren. “Even helemaal weg van de begaande paden". Dit doet Tomas vaak samen met zijn collega’s en met de studenten van het CIOS Haarlem Hoofddorp. Zijn laatste trip staat in april gepland. Eerst naar de Stubaigletsjer en in april/mei heeft hij de laatste opleiding voor Snowsports Academy op de Kitzsteinhorn. Als voor zijn gevoel de winter echt afscheid heeft genomen, dan gaan de eerste opleidingen in SnowWorld landgraaf en Zoetermeer alweer van start.

Tomas probeert tussen al deze wintersport activiteiten een mooie fietstocht te maken. Vorige zomer is hij in 13 dagen, heen en terug, naar Basel gefietst. In totaal heeft hij dus 1850 km afgelegd! Na dit succes komt er dit jaar weer een nieuwe reis voor Tomas. “Dit keer misschien wel een naar het hoge noorden”.

Wij wensen Tomas dit winterseizoen nog véél plezier en succes!

Fotograaf: Iris van der Zande en Tomas Schuijtemaker