Review Tecnica Mach 1 130

Door Alex Hooftman

Alex Hooftman is werkzaam als ski- en snowboard instructeur bij Alpine Sport in Nederland. Daarnaast heeft Alex ook voor de Schneesport Akademie in Oostenrijk gewerkt. Wintersport is een van zijn grootste passies. Hij is een goede én enthousiaste freerider. Alex heeft al diverse indrukwekkende resultaten behaald zoals de Freeride week #1 (2017: 2de), de Dutch Freeride Championships (2015: 2de) en de Nendaz Freeride (2018: 3de)! Bovendien maakt Alex deel uit van het Tecnica Blizzard ambassadeursteam. Alex heeft afgelopen winter de Tecnica Mach 1 130 op de piste gebruikt. Met ons deelt hij zijn ervaring.

Alex vertelt: “Tecnica Mach 1 130.. De high performance schoen. Met de nieuwe liner die super ergonomisch is gefabriceerd heb ik totaal geen moeite gehad met het fitten van deze schoen. Normaal heb ik altijd wel wat last van mijn voeten gedurende de eerste dagen skiën. Omdat de liner dan toch nog een beetje moet vormen naar je voet, maar hier had ik dit keer geen last van. Mocht je dan toch een aantal drukpunten hebben dan zijn de liner en shell makkelijk aan te passen dankzij het CAS systeem”.

“De eerste afdaling was het al meteen te voelen, dit zijn serieuze skischoenen en ze zitten als een huis. Ze zitten goed strak om de voet én het onderbeen, waardoor het echt aanvoelt alsof de ski’s aan je voeten zitten. Daardoor lijkt het of alle bewegingen meteen effect hebben op het gedrag van de ski’s en er totaal geen vertraging in zit. Iets wat belangrijk is als je af en toe snel uit de voeten wilt komen”.

Alex vertelt verder: “De 130 stijve flex is perfect voor de agressievere actieve skiër. Zelf heb ik de skischoenen altijd aan tijdens het freeriden, iets waar ze niet perse bekend om staan, maar waar ze wel heel goed uit de voeten komen. Juist omdat er niet alleen maar op poeder wordt geskied, maar op veel verschillende terreinen en condities. Als het terrein wat steiler en serieuzer begint te worden dan heb je nog altijd controle over je ski’s. Elke beweging heeft direct impact op de ski’s waardoor je veel vertrouwen in je ski’s krijgt”.

Wij wensen Alex nog veel skiplezier met de Tecnica Mach 1 130!

Foto’s: Alex Hooftman – Joep van Urk