Nieuw van Tecnica: De Zero G Peak Tourskischoen

Verkozen tot skischoen van het jaar!

De gloednieuwe Zero G peak collectie van Tecnica verlegt de grenzen van wat een lichtgewicht tourskischoen kan doen. Het is dan ook niet voor niets dat het Italiaanse magazine 'Skialper' recent de Zero G Peak heeft verkozen tot dé skischoen van het jaar. ‘Born from Tecnica’s fit-and performance- first ethos’, is de Zero G Peak een lichtgewicht tourskischoen die maximale prestaties levert bij iedere afdaling. Dankzij het minimale gewicht en het uitstekende pascomfort biedt deze tourskischoen ook unieke voordelen bij elke beklimming.

Met de Zero G zet Tecnica een nieuw baken. Dit keer in het LIGHT touring segment. Tecnica creëerde een super lichtgewicht skischoen, lichter dan de norm in de touring markt. Maar het unieke aan deze schoen is dat de tourskischoen, dankzij de constructie, bijna net zo goed skiet als een ‘normale’ piste skischoen. Ook de flex van de schoen voelt stijf aan, net als een piste skischoen. Dit geeft elke skiër het vertrouwen dat nodig is bij een moeilijke afdaling buiten de piste!

Om het gewicht onder de grens van één kilogram te houden, zonder afbreuk te doen aan de afdalingsprestaties, is de Zero G Peak uitgerust met het nieuw ontwikkelde T-Hike systeem. Het heeft een sterke, progressieve flex en een uitstekende krachtoverbrenging.

Een ander uniek punt in dit marktsegment, waar tot nu toe alles alleen maar om lichtgewicht draaide, is de constructie en de pasvorm van de binnenschoen. Deze liner is anatomisch voorgevormd en wordt geproduceerd op een door Tecnica Group zelf ontwikkelde leest en productie machine. Door een verwarmingsproces rond een metalen leest, krijgt de liner een unieke anatomische pasvorm, die op zijn beurt, door de bootfitter kan aangepast worden aan de specifieke anatomie van elke voet.

De gloednieuwe Zero G Peak collectie van Tecnica bestaat uit het Zero G peak heren- en damesmodel en de Zero G Peak Carbon.