Trail mee met Tecnica

Alweer de vijfde editie van de Alfa Trail

Op zondag 30 september zal in Thull, gemeente Schinnen, de vijfde editie van de Alfa Trail plaatsvinden. En aangezien Tecnica sponsor van dit unieke event is, zijn we er dit jaar ook weer bij! Toepasselijk: bij de vijfde editie kun je nu ook kiezen voor een afstand van vijf kilometer. Naast deze afstand kun je kiezen voor 12 kilometer, met 200 hoogtemeters, en 24 kilometer, met 500 hoogtemeters. Zien we je 30 september in Thull?

Tijdens de Alfa Trail kom je door bekende heuvelachtige bossen als het Daniker- en Stammenerbos en zal de Geleenbeek als een rode draad fungeren. Stichting Active Outdoor Events was al bekend met de mooie paden rondom de Geleenbeek en ook de plannen voor het organiseren van een trailrun over deze paden waren al concreet. Wat nog ontbrak? Een mooie, maar vooral unieke start- en finishlocatie.

Tijdens de vele trainingen sprong vooral de Alfa Brouwerij in het oog, waardoor de stoute trailschoenen werden aangetrokken, op zoek naar een samenwerking. Na een aftastend begin, waarbij vooral duidelijk moest worden gemaakt waarin trailrunning afwijkt van het klassieke hardlopen, volgde al snel wederzijds enthousiasme. Het resultaat was de eerste editie van de Alfa Trail in 2014.

Zoals gezegd zijn we dit jaar alweer toe aan de vijfde editie. Tecnica stelt zowel voor mannen als vrouwen een aantal prijzen beschikbaar. Daarnaast zal de MudSweatTrails Store in samenwerking met Tecnica met een stand aanwezig zijn voor het tonen van de collectie en voor technisch advies.

Kijk voor meer informatie op de website van de Alfa Trail en vergeet je ook zeker niet aan te melden voor het Facebook event! Beide links kun je onderaan dit bericht vinden.