Tecnica's nieuwe én innovatieve trail run concept: ORIGIN

ORIGIN. BORN WITH YOU.

Hardlopen is tegenwoordig één van de meest beoefende sporten ter wereld. De afgelopen tien jaar is de sport ‘trailrunning’ dan ook enorm gegroeid. Mensen brengen steeds meer tijd in de buitenlucht door. Goede trailrunschoenen zijn dan ook het belangrijkste uitrustingsstuk voor een hardloper! Vooral in de bergen waar ondersteuning, grip én comfort cruciaal zijn voor de veiligheid en prestaties. Tot op heden was alle aandacht gericht op het ontwikkelen van nieuwe schoenen die het gewicht verminderen, prestaties verhogen én het comfort verbeteren. Maar er is weinig aandacht besteed aan het begrijpen van het verschil tussen de anatomie van de trailrunner en de verschillende behoeften van mannen en vrouwen. Tecnica kondigt met trots een primeur voor outdoorschoenen aan met de lancering van de ORIGIN. De eerste trailrunschoen met een aanpasbare gepersonaliseerde pasvorm!

Het concept introduceert een volledig nieuwe ontwerpbenadering in de categorie trailrunschoenen (zie bovenstaande foto). Eerst wordt er gekeken naar de anatomie van de consument en vervolgens wordt de pasvorm aangepast door het thermisch aanpassingsproces in de winkel. Het eindresultaat biedt alle trailrunners hetzelfde customisatie niveau én de ideale pasvorm, ongeacht het geslacht of lichaamskenmerken. De schoen wordt dus echt aangepast aan de individuele vorm van elke individuele voet. Dit nieuwe concept van Tecnica geeft gespecialiseerde retailers de mogelijkheid om hun klanten iets unieks te bieden!

Met de high-performance ORIGIN presteer je op technische terreinen het beste, zowel in natte als in droge omstandigheden, dankzij de exclusief ontworpen buitenzool met Vibram Megagrip compound die voor extra grip zorgt.

In de categorie lichte trailrunschoenen biedt ORIGIN de beste ondersteuning en bescherming, vooral tijdens korte en middellange afstanden. Maar de ORIGIN is ook goed te gebruiken bij ultra-afstanden voor de zeer getrainde atleten.

Tecnica's innovatieve concept ORIGIN is door de outdoor ISPO Jury gekozen als de winnaar van 2019 in de categorie trailrunning footwear.

Wil je meer weten? Kijk dan onderstaande Tecnica Origin video.