Getest! De Tecnica ORIGIN trailrunschoenen

Aanpasbaar én gepersonaliseerd

Afgelopen zomer zijn wandelen, hardlopen en trailrunning enorm gegroeid in populariteit. Goed materiaal blijft hierbij belangrijk, vooral bij trailrunning waar ondersteuning, grip én comfort cruciaal zijn voor de veiligheid en prestaties. Het unieke ORIGIN concept van Tecnica kwam dan ook als geroepen: de eerste trailrunschoen met een aanpasbare gepersonaliseerde pasvorm! Meerdere trailrunners hebben via het Belgische FarOut magazine de ORIGIN collectie getest, in hun lokale omgeving én op kleinere trips in België.

"Wanneer ik de schoenen voor de eerste keer echt kan testen in en rond het Wilrijkse loop ik meteen richting het park van Hoboken, Fort 8 en Polderbos. De tussenstukken loop ik zo veel ik kan in het gras en onregelmatige ondergronden. Het gaat hier tenslotte om een volbloed trailschoen met een zachtere rubberen Vibram-zool," spreekt de eerste tester. Hij test de schoen op verschillende manieren, "Ik zoek bij mijn eerste run de stukken op met korte hellingen, wortels en losse kiezels. Ik snij mijn bochten ook scherper aan dan gewoonlijk om te testen hoe wendbaar en stabiel de schoen aanvoelt."

Ook in een ruigere omgeving in de Ardennen bevalt de Origin nog steeds, "De schoen blijft prima rond mijn voet en enkel zitten en voelt erg stabiel, zowel bij het stijgen, dalen als op de vlakke stukken. Dat de Tecnica Origin trailrunschoen een lichtgewicht is, merk ik aan de snelheid en lichtvoetigheid, zeker tijdens een iets langere run."

Tot nu toe bevalt de schoen goed. Hij vertelt verder, "Verder ben ik zeer te spreken over de goede voeling die ik de hele tijd hou met de ondergrond. De zool zorgt voor de nodige grip en het waterafstotende materiaal houdt mijn voeten ook op de natte stukken droog. Niet dat ik ermee in de waterstroom ben gaan staan, maar ik ging natte stukken zeker niet uit de weg. Ook opmerkelijk: geen pijn in de enkels op achilles, waar ik doorgaans wel eens last van heb. Kortom: een echte aanrader voor trailrunners die houden van vooral korte en middellande afstanden en uitdagend terrein!"