De eerste outdoorschoen met een aanpasbare pasvorm

Tecnica Plasma

In navolging van de award winnende Forge, de eerste aanpasbare trekkingschoen, introduceert Tecnica voor 2019 met trots de Plasma S, de eerste aanpasbare low-cut wandelschoen. Door middel van de unieke C.A.S. machine kan dit model in slechts 20 minuten perfect aangepast worden aan de voeten van de drager. Twaalf maanden geleden introduceerde Tecnica de Forge, de allereerste aanpasbare trekkingschoen ooit. Meer dan 500 gespecialiseerde winkeliers over de hele wereld bieden hun klanten de Forge met de bijbehorende unieke 'custom fit experience'.

'Het idee om een uniek systeem te creëren om, tegen een goede prijs, schoenen aan te passen aan de voeten van de drager is een groter succes geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Vanuit de outdoorindustrie heeft het systeem diverse awards en positieve reviews ontvangen en werd het aangemerkt als dé innovatie van 2017/2018. Het was overduidelijk dat we deze unieke technologie een jaar later breder in gingen zetten en wel met de introductie van de eerste low-cut wandelschoen met een volleding aanpasbare pasvorm', aldus Federico Sbrissa, Business Unit Manager van Tecnica Outdoor.

De Plasma S van Tecnica is perfect voor outdoorfans die op zoek zijn naar veelzijdigheid en een optimale grip, met voldoende ondersteuning en bescherming. Het lage design, de flexibele constructie van de upper en het unieke ontwerp van de buitenzool worden perfect gecombineerd met het aanpasbare bovenwerk en voetbed. Dit zorgt voor de perfecte balans tussen snelheid en ondersteuning, om zo optimaal te genieten van lange wandelingen op technisch terrein.

Het uiterst moderne en minimalistische design maakt de Plasma S extreem veelzijdig, waardoor deze in uiteenlopende situaties gedragen kan worden. Naast de geweldige prestaties als een low-cut wandelschoen, is de Plasma S ook ideaal voor tijdens het reizen of het dagelijks leven. Deze veelzijdigheid komt tegemoet aan de groeiende vraag naar een combinatie van functionaliteit en draagbaarheid, om zo de ultieme veelzijdigheid te bereiken die de huidige generatie outdoorconsumenten verlangt.

De C.A.S. technologie bestaat uit een door warmte vervormbaar materiaal op de belangrijkste plaatsen, de hiel en de voetboog, evenals een volledig door warmte aanpasbare inlegzool voor een optimale drukverdeling onder de volledige voet alsook een optimale ondersteuning van de voetboog. Het proces maakt gebruik van een gepatenteerd, speciaal ontworpen systeem dat de schoen verwarmt en comprimeert en zo in slechts 20 minuten volledig naar de voet vormt. De technologie kan de schoen perfect aanpassen aan de meeste voeten. Deze benadering versterkt ook de strategie van Tecnica om de focus te leggen op gespecialiseerde outdoorretailers, die een verbeterde in-store en gepersonaliseerde winkelervaring centraal hebben staan.

De Plasma S wordt op een anatomisch gevormde leest gemaakt, waardoor deze zelfs al out-of-the-box een geweldige pasvorm biedt. Het nieuwe overlap design zorgt voor een anatomische pasvorm, gaat drukpunten tegen en zorgt ervoor dat de tong perfect op z'n plaats blijft tijdens het wandelen. Het self-locking veterdesign is voorzien van stevige Kevlar® veterlussen en geruwde veters, wat ervoor zorgt dat de veters zichzelf vastzetten en tijdens het wandelen kleine aanpassingen mogelijk maakt voor de meest ideale spanning. De Plasma S is 100% vegan-friendly.

De unieke, veelzijdige upper en het ontwerp van de zool zorgen voor maximale flexibiliteit en comfort, zelfs tijdens lange wandelingen. De Vibram® Megagrip zool combineert de grip van een trailrunschoen met de ondersteuning van een fatsoenlijke trekkingschoen. Gore-Tex® Extendend comfort liners maken deze schoen waterdicht en ademend, wat dit premium product compleet maakt.

Plasma S GTX
is beschikbaar in een heren- en een damesuitvoering en gevoerd met Gore-Tex® Extended Comfort, wat de schoen waterdicht en ademend maakt.
Advies verkoopprijs: EUR 179,95
Gewicht herenuitvoering: 430 gram (UK 8), beschikbaar in maat 6 – 13.5
Gewicht damesuitvoering: 365 gram (UK 5), beschikbaar in maat 3.5 – 8.5

Plasma S
Is beschikbaar in een heren- en een damesuitvoering en voorzien van een ademende mesh liner voor maximaal ademend vermogen. Ideaal voor in een droger en/of warmer klimaat.
Advies verkoopprijs: EUR 149,95
Gewicht herenuitvoering: 430 gram (UK 8), beschikbaar in maat 6 – 13.5
Gewicht damesuitvoering: 365 gram (UK 5), beschikbaar in maat 3.5 – 8.5

Opgericht door Giancarlo Zanatta in 1960, begon Tecnica met het maken van werk- en outdoorschoenen. Al snel werden ze marktleider op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van schoenen. In 1970 bracht Tecnica de bekende Moon Boot® op de markt en in 1973 introduceerden ze de eerste bi-injected kunststof skischoen. Tegenwoordig zijn ze de onbetwiste marktleider op het gebied van alpine skischoenen en outdoorschoeisel.