Firebird: een Blizzard-Tecnica project

Progressief en fun, een andere benadering van racing

Het beleven van een fantastische tijd draait niet alleen om de stopwatch. Het gaat niet alleen om het winnen, het gaat om de ervaring. Het gaat om het bereiken, of juist overschrijden, van je doelen. Het gaat om avontuur. Als je het eenmaal hebt gevoeld, krijg je er nooit meer genoeg van. Doe het voor de sensatie. Met dit in het achterhoofd hebben Blizzard en Tecnica de handen ineen geslagen en de Firebird collectie ontwikkeld.

Blizzard Firebird
Snel, vrij en zonder regels: dat is de nieuwe Firebird collectie van Blizzard. Er zijn twee nieuwe technologieën ontwikkeld door de engineers in Mittersill. Het nieuwe Carbon Armor pakt de sandwichconstructie van de ski, gekenmerkt door een dubbele laag van titanium op een houten kern, en voegt een laag van bi-directioneel carbon toe in het deel onder de binding. Dit garandeert stabiliteit en nauwkeurigheid bij het ingaan van de bocht. De innovatieve Carbon Spine doet juist z'n werk bij het uitsturen van de bocht: bi-directionele carbon elementen zijn toegevoegd aan de houten kern, loodrecht over de hele lengte van de ski. Dit verbetert de krachtoverdracht, response en de kantenwisseling. Hierdoor stuur je sneller en soepeler de bocht uit, maar altijd in perfecte controle.

De Blizzard Firebird collectie bestaat uit vijf modellen, voor uiteenlopende voorkeuren en eisen. Het verschil in shaping van de ski bepaalt het carvegemak: de WRC modellen nemen de bocht met een soepelere, grotere radius, de SRC modellen zijn voor scherpere bochten en de Competition modellen zijn dé oplossing voor skiërs die op zoek zijn naar een ski die alles kan, eenvoudig te manoeuvreren is, maar ook stabiel en precies is.

Nog een nieuw feature is te vinden in de plate, die in navolging van het traditionele Piston systeem, in de twee topmodellen ook een FDT Race Plate bevat. Het voordeel? Dezelfde performance, stabiliteit en controle, zonder de flexibiliteit van de ski te beïnvloeden, maar dan 10% zachter.

Tecnica Firebird
De Tecnica Firebird collectie bestaat uit verschillende opvallende, knaloranje skischoenen. De schoenen variëren van een 140 flex, Firebird 140, tot een flex van 60, Firebird 60. De Firebird 140, 110 en 90 modellen hebben allen een 98 millimeter leest. De collectie bevat ook twee junior modellen, te weten de Firebird 70 en Firebird 60.

De Firebird 140 en 110 zijn voorzien van een C.A.S. shell en liner en kunnen volledig aan de voet van de skiër aangepast worden. Bij de Firebird 90 kan alleen de shell vervormd worden.

Take the control en enjoy the response!