Tecnica Group en Dolomiti Superski slaan de handen ineen

Recycle Your Boots in het grootste skigebied van Italiƫ

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het Recycle Your Boots project van de Tecnica Group. Bij dit initiatief van Tecnica en Nordica worden skischoenen ingezameld, die op een duurzame en transparante manier worden gerecycled tot nieuwe onderdelen voor skischoenen. Met ingang van deze winter is de Tecnica Group de officiele technisch partner van Dolomiti Superski, het grootste skigebied van Italie. Naast de vele activiteiten die samen opgezet worden, is het Recycle Your Boots project een belangrijk onderdeel van het partnerschap. Hieronder vertellen we je alles over deze mooie samenwerking.

Het is makkelijk om te denken dat iets wat je als individu doet, geen verschil zal maken. Toch is dat niet waar. Als liefhebber van de sneeuw en toonaangevend bedrijf in de wintersportsector, heeft de Tecnica Group een project gelanceerd om te beschermen en behouden waar ze van houdt: de bergen. Dolomiti Superski geeft om de Dolomieten en haar bergachtige omgeving, dus een samenwerking met Recycle Your Boots is een logische stap. Een stap naar verandering en een stap naar een betere, meer duurzame wereld.

Eenvoudige, maar belangrijke rol
De rol van Dolomiti Superski in deze samenwerking is eenvoudig, maar belangrijk: ze promoten het project via hun communicatiekanalen, zoals social media, de website en de nieuwsbrief, en hebben ook de coordinatie op zich genomen van het vinden van specifieke locaties waar skiers hun oude skischoenen in kunnen leveren. De Tecnica Group heeft een systeem opgezet voor het ophalen, demonteren en recyclen van de skischoenen, waarna deze zullen worden omgezet in nieuwe grondstoffen. Vorig jaar hebben 10 landen samen al meer dan 11.000 paar skischoenen ingezameld, een resultaat om trots op te zijn. Uiteraard hebben we in de Benelux hier ook een bijdrage aan geleverd.